Föreläsningar & workshops
Hur kan vi göra hälsosammare matval i vardagen? Hur får vi friskare medarbetare som ger vinster åt individen, samhället och arbetsplatsen? Våra matvanor näst efter tobak orsakar flest välfärdssjukdomar, för tidig död på och vissa cancerformer. Detta är något vi själva kan påverka och förändra. Och om vi fixar maten, fixar vi även klimatet. Win-Win!
Med min unika mix av tre universitetsutbildningar och över 20 års arbetslivserfarenhet med att hjälpa och inspirera människor till matglädje utan pekpinnar och dåligt samvete erbjuder jag föreläsningar, webinar, inspelade videos (föreläsningar), workshops till företag för friskare medarbetare, hälsoevent, offentliga måltider, hälsovården, universitet, skolor, föreningar, livsmedelsindustrin och organisationer. Jag skräddarsyr föreläsningar och workshops utifrån hur arbetsplatsen och medarbetarnas behov. Exempel på områden och teman nedan.
Om mig som föreläsare
Du gjorde en sån klockren föreläsning, Ulrica! Så bäst! En sån fin mix av allvar, fakta och skratt!
En riktig kunskapsboost och så ditt härliga sätt att framföra budskapen på. Så fin tisdag.
Tusen tack Ulrica för höstens bästa frukostseminarium på jobbet!
Semper AB, Sundbyberg
Tack Ulrica du är så bra som föredragshållare. Ett viktigt budskap på ett lättsamt och mottagligt sätt! Försvarsmaktens tekniska skola
Föreläsningen var en av de bästa föreläsningar jag lyssnat på och Ulrica är en fantastisk föreläsare. Dietisternas Riksförbund kongress
Tack Ulrica för en fantastiskt inspirerande och lärorik föreläsning! Destination Småland, Växjö
Det var en mycket bra föreläsning av dig! En riktig inspirationsboost med fakta, allvar & skratt! Semper AB, Götene
Förslag på föreläsningar
MAT, HÄLSA och hållbarhet
- Friska medarbetare – om hälsosamma matval i vardagen som gör skillnad.
- Hälsosamma och hållbara matvanor för människan och planeten.
- Det nya nordiska köket – tre goda ting; gastronomi, hälsa och hållbarhet.
- En hälsosam och klimatsmart matlåda – Hur ser den ut?
- Att hälsosamt vid skiftarbete – hur, när och vad?
- Mat för seniorer och för dom som närmar sig 65.
våra sinnen, MAT OCH HÄLSA
- Tugga till dig en god hälsa- ett samspel mellan smaker, dofter, matsmältning och mättnad.
- Nyfiket ätande med dina sinnen- hur lär vi oss att äta och varför gillar vi olika sorters mat.
- Sött, salt och fett- varför älskar vi den maten? Att träna på andra smaker.
BARN OCH HÄLSA
- Smakträna din bebis att gilla grönsaker och skapa goda förutsättningar för framtida hälsa.
- Matvägran och ensidigt ätande under 2-4 års åldern.
- Måltiden, familjen och aktiviteter i köket för barn och ungdomar.
mat och cancer
- Lustfyllda måltider för cancersjuka – tips och råd om att äta när livet är tufft för patienter och anhöriga.
IDROTT, MAT OCH HÄLSA
- Matens betydelse för prestation och återhämtning i träning och tävling för aktiva.
- Stärka dig som idrottsledare inom mat, hälsa och återhämtning hos idrottande ungdomar.