Om mig

Jag är ensam i Sverige om att ha en unik kombination av tre olika universitetsutbildningar och därtill lång yrkeserfarenhet.

  • Medicine doktorsexamen i pediatrik och forskare inom folkhälsa vid Umeå universitet.
  • Dietistexamen och leg. dietist med klinisk erfarenhet från Västra Götalandsregionen från ätstörningsvården inom psykiatrin, barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomshabiliteringen och vuxna med cancer.
  • Gastronomiexamen från restauranghögskolan, yrkesverksam kock, kreatör och kokboksförfattare.

Med en härlig mix av kompetenser inspirerar jag som föreläsare och utbildare till mat och hälsa på ett lustfyllt sätt med verktyg och idéer som fungerar i praktiken. Jag erbjuder kompetens och recept till forskningsstudier, universitet, livsmedelsindustrin, företag och hälsovården.

Min vision

Är att sprida kunskaper om hållbara och hälsosamma matvanor och göra dessa tillgängliga mellan akademin, livsmedelsindustrin och samhället. Jag vill inspirera till matglädje och nyfikenhet att äta mer växtbaserad mat som är bra både för hälsan och planeten. Detta med en unik mix av kompetenser som forskare, dietist och gastronom.